Fødselsberetning

D 4 Jan Klokken 17.50 kom min lille skat ENDELIG til verden, 3 dage over Termin. Selvom det ikke blev den fødsel jeg havde drømt om blev det alligevel en rigtig god fødsel.

D 28 December var min jordemoder på besøg og skønnede ham til at veje omkring 2900 gram og han havde det så godt inde i min mave.

D 1 Jan omkring kl 22 begyndte jeg at mærke de første små veer og troede fødslen var gået i gang hele natten havde jeg veer med 7-10 min imellem og jeg var ELLEVILD! Nu kom han Endelig.

D 2 Jan var han stadig ikke kommet men min murren i maven fortsatte hele dagen og havde efterhånden rigtig ondt, jeg kunne ikke rigtig holde til at være til stede nogle steder og de mindste bevægelser gjorde simpelthen SÅ ondt. igen havde jeg veer hele natten med en 7-10 min imellem veerne, nogle gange kom de med 4-5 min imellem.

D 3 Jan var han som forventet heller ikke kommet og var nu rigtig træt havde ikke sovet ordenligt i 2 døgn og havde gået med voldsomme smerte i mange timer efterhånden, dette var ikke bare “almindelige” graviditetsgener, men det var noget andet. omkring kl 19 bliver jeg hentet af en veninde som vil køre mig på føde gangen for nu blev jeg nød til at få noget at sove på eller kunne jeg ikke holde det ud mere, var SÅ træt og havde så forbandet ondt. Kom på fødegangen og fik lagt en veekurve samt en hjertelyds kurve for at se hvordan han havde det. de kunne se han havde det super godt inde i maven men at min livmoder KONSTANT var i sammentrækninger og det viste sig så jeg have en voldsom blærebetændelse som gjorde at jeg havde SÅ ondt. – De syntes også han var lidt lille 2700-2800 gram ville de skyde ham til at veje, så de ville ringe næste morgen med en tid til Akut scanning.

D 4 Jan havde jeg heldigvis fået sovet 6 timer om natten sygehuset ringer lidt over 7 med en tid til akut scanning kl 11.30. ved scanningen viser det sig at han pludselig kun vejer 2600 gram og der var lidt for lidt fostervand hos ham så de vil gerne have ham ud inden længe. jeg bliver sendt på fødegangen for endnu engang at få lagt veekurve og hjertelydskurve. og denne gang kande se min livmoder arbejder knap så meget og han har det eller super fint inde i mave, de tjekkede også lige hans størrelse og nu var han nede på 2400-2500 gram. Så de kunne ikke helt blive enige om hvor stor han var.

jeg bliver tjekket indvendigt og er små 4 cm åben :O WOW næsten i aktiv fødsel :O – De valgte at tage vandet på mig kl 12.53 og lidt over 13 begyndte jeg at få de første rigtige veer.

Jeg havde jo en drøm om at få lov til at føde hjemme, men nu hvor det ikke kunne blive sådan havde jeg et ønske om at få så mange af mine ønsker opfyldt så muligt. (Tage imod selv, ingen indvendige undersøgelser, ingen hjælp i pressefasen, ingen k vitamin på sprøjte(han skal have det oralt), selv klippe navlesnoren, sen afnavling,) Bare lige for at nævne nogle af dem.

Veerne tog til og min hjemmefødselsjordemoder ankom til sygehuset og havde nu 2 rigtig søde jordemødre inde ved mig som forstod bare at lade mig være i min egen bobbel, da jeg kunne begynde at mærke at de pressede stolede jeg så meget på min egen krop og mine egne signaler at jeg ikke havde behov for at få det bekræftet at jeg var 10 cm åben for det kunne jeg bare mærke at jeg var! jordemødrene accepterede mit ønske og stolede på mig. under pressefasen holde de ikke med, de støttede ikke hans hovede og lod mig presse med når jeg havde lyst. Lige inden han kom ud dykkede hans hjertelyd lidt inter alvorligt i det, men han skulle nok bare snart ud. presser et par gode pres og pludselig er hovede ude uden hjælp fra jordemødrene, ville heller gå lidt i stykker og så selv havde klaret det og kunne være i det. kort efter var han født og jeg tog selv i mod ham og træk ham ud <3 – Han var SÅ fin og STOR <3 – Jeg fik et lille bitte sting navlesnoren blev klippet da den var holdt op med at pulsere, og han fik K-vitamin oralt istedet for i sprøjte. Jeg er primært glad for min fødsel da jeg fik rigtig mange af mine ønsker opfyldt trods jeg ikke fødte hjemme! 🙂 – Men det var nu stadig meget mekanisk.

Men fødegangen skal have stor ros for at de havde tiden og overskuddet til at lade Lia og Novah være med til at hjælpe med at veje ham, måle ham og de kunne hjælpe med at give ham hans første ble på.

Han blev født med næsten ingen smertestillende. fik Ilt i maske, bistik i maveskindet (sterilt saltvand sprøjtet ind i huden), og sådan nogle strøm ting på ryggen.

Men 5 timer fra jeg kom ind til han var ude, og tog hjem igen kl 22 samme dag selvom jeg godt måtte blive til dagen efter. men jeg ville HJEM til mine børn og mit eget hus <3

Skriv et svar