DIY – Julenisser

Der er flere der har spurgt mig om, jeg ville lave en DIY på hvordan jeg har lavet mine trænisser, og selvfølgelig vil jeg gerne lave en step by step guide, på hvordan jeg har gjort.

Man kan helt sikkert gøre det billigere end hvad jeg har gjort hvis man er lidt mere kreativ.

Men er nu ret tilfreds med resultatet.

Det bedste af  det hele så kan ungerne være med og de hyggede sig, og hvem vil ikke godt lave noget hyggeligt med ungerne på de kolde og mørke vinterdage.

(!) Først finder man nogle træskiver som har den ønskede størrelse. Man skal bruge 3 skiver til hver nisse.

(2) Så tegner man “tøj” på sin nisse og maler ansigtet, jeg har brugt en tynd Posca tusch (købt i den lokale hobby forhandler). Jeg brugte almindeligt akrylmaling til farven på tøjet og tussen til optegning.

(3) Da munden skulle laves brugte jeg det gamle tricks, fandt et billede på nettet af en mund jeg gerne ville bruge til nissen, tegnede den over på et mellemlægspapir, vendte det rundt og tegnede på bagsiden af papiret. og så var aftrykket af munden på nisse. Og brugte så til sidst min Posca tus til a tegne munden op med.

(4) Øjnene er limet på med limpistol og købt i den lokale hobbyforretning, det samme med næsen som også er livet på med limpistol og bagefter har fået en klat lyserød maling så den havde samme farve som resten af nissens hudfarve. Munden er malet på med almindelig akryl maling og en tynd pensel.

(5) Huen er købt i genbrugen til 5 kr og limet på med limpistol, for at huen ikke falder ned, har jeg puttet avispapir i den. (På nissefar har jeg limet vat/hår på ham inden jeg har limet huet på)

Øjenvipperne er de billigste jeg kunne finde i Normal, de er også limet på med limpistol. Kinderne er rød og hvid maling blandet sammen og duppet på med en svamp.

(6) Jeg købte små beslag i Silvan, som jeg samlede nissen med. Et enkelt oppe ved hovedet, en bagpå som vist her og en foran på nissen også.

(7) Bundpladen har jeg malet hvid og mens malingen var tøj har jeg drysset “sne” på den, kunne jeg lave det om havde jeg nok ventet med sneen, til jeg havde fået samlet nissen helt.

(8) Jeg skruer beslaget i bundpladen og limer på den bagefter med almindeligt lim, og dækker beslaget bagpå med sne.

(9) Jeg har købt et gammelt halstørklæde i genbrugen som jeg har klippet i, til jeg syntes det passede min nisse. og så har jeg bare bundet det på, samt det har fået lidt lim med limpistolen, så det ikke falder af. På den måde har jeg også fået dækket beslaget bagpå som samler hovedet og kroppen.

(10) Beslaget foran dækker jeg med nogle snebolde som jeg har lavet. De er lavet af almindelige flamingokugler som er rullet i lim og kunstigt sne.

Eneste forskel på nissefar og nissemor er måden jeg har tegnet deres tøj på, og at nissefar har fået hvidt hår samt skæg, som også bare er limet fast med limpistol.

Skriv et svar