Farvel rod – Virker bogen?

Hej alle i dejlige skønne mennesker

Jeg har de sidste dage læst i bogen der hedder “Farvel rod – Hej frihed” – Mange af jer har spurgt hvad den handler om? og om den virker? og i har spurgt omkring grundprincipperne i bogen. Jeg har tænkt at skrive nogle ord ned omkring det. Men først og fremmeste er jeg virkelig overrasket over bogen, normalt er jeg en som HADER at læse bøger, men den her bog fangede mig virkelig. Den er virkelig god! Har nogle sindssygt gode principper, råd og vejledning. Og allerede nu kan jeg mærke på mig selv den virker rigtig godt, skal bare lige “tage mig sammen” og have overskud til at få solgt ud/smidt ud og ryddet op i alle mine ting.

nogle af de ting jeg havde mest gavn af fra bogen var disse ting, dette er kun et lille bitte udpluk, der står meget mere i bogen, jeg virkelig har lært mange ting af! – Jeg er så glad for bogen, og den har virkelig fået mig sparket i gang

Tag billeder af dit hjem. Denne ting har jeg haft stor gavn af, tag billeder af dit hjem kig på dem og vær helt ærlig, overfor dig selv, hvad ser du? hvad ligger du mærke til? hvem bor her? hvad ligger du mest og mindst mærke til? evt få venner og familie til at komme med deres bud også. Når man ser billeder af hjem får man et helt andet indblik i hvordan ens hjem ser ud.

Ryd ud efter disse tre principper. Når man begynder at rydde op så hav hele tiden 3 papkasser i spil “smid ud” “sælges” “genbrug” lig tingene i de forskellige kasser og “smid ud” samt “genbrugs” kassen sørg for at komme af med det hurtigt eller har du mere rod, mærk dem med en bestemt farve når de er fyldt for så ved du hvilke der skal hvor hen, og kig ikke i dem igen, når du først har taget beslutningen kan den IKKE tages om.

Minder. Det er nok det jeg har haft sværest ved, minder! babys første sko, første tøj, første tegning, første dit og første dat osv osv. jeg har valgt at lave en kasse til hvert barn og jeg må ikke gemme mere end hvad der kan være i de kasser er den fyldt må jeg smide et mindre minde ud for at få plads til det nye minde. på den måde får jeg ikke 50 kasser med gamle ting jeg ikke bruger.

Kan du leve uden denne ting?. I stedet for at tænke hvad den kan bruges til osv, så tænk lidt over om du kan leve uden den her dims du nu har fat i, ville du mangle den i hverdagen? Nej vej, så væk med den. Mange ting kan vi sagtens leve uden, og jo mere pyntes ting du har jo mere rod har du også, jeg har valgt kun at gemme enkelte ting, og resten ryger væk, fordi jeg er simpelthen træt af alle de dimser og ting jeg har fået samlet mig, nu ryger meget af det ud, og væk! 

Fx pt har jeg uden problemer kunne finde 5 papkasser og 2 sække jeg skal have solgt i butikken Lop og leg her i nykøbing, samt jeg har efterhånden fået smidt 2-3 kasser til genbrugen af mine egne ting, og søler slet ikke jeg er gået i gang endnu, jeg mangler SÅ MANGE ting! og jeg glæder mig virkelig til jeg er færdig og jeg kan se et hjem jeg er glad for at være i uden det der rod som ligger ud over det hele, rod er jo ikke kun tøj på gulvet men det er jo også det der i skabe, skuffer osv det rod du ikke kan se. som man gemmer væk, jeg glæder mig i hvert fald meget til at jeg kan begynde at se at jeg får mere luft omkring mig, og jeg bedre kan trække vejret i mit eget hus <3 

Skriv et svar