Derfor fik Lia huller i ørene

Kære smukke mennesker
Husk og hold debatten i en ordenlig tone, også selvom i ikke er enige i MIN holdning

Der er en del af jer som har spurgt ind til hvorfor Lia fik huller i ørene og om det var hendes eget valg, og hvorfor jeg gav hende lov når hun KUN er 5 år gammel. (Slemme onde mor)

Jeg tænker nu at prøve at skrive mine tanker og holdninger ned omkring det med at små piger får lavet huller i ørene. For hvis behov er det, og hvem skal egentlig bestemme det? Jeg ønsker ikke dette blogindlæg bliver en slags forsvarstale, men jeg ønsker at prøve og fortælle hvorfor jeg har den holdning til dette som jeg nu engang har.

Havde jeg haft Lia hjemme hele tiden, havde hun fået huller i ørene som baby. Jeg syntes personligt IKKE det er et overgreb på børn, jeg mener ikke man skader børnene ved at give dem det, op ved at man ikke skader dem kan man heller ikke sige det er et overgreb.

jeg har et lidt afslappet forhold til øreringe da de jo “bare” kan pilles ud igen. Jeg syntes personligt det er SÅ sødt med huller i ørene som spæd. Men da de ikke kunne laves på hende som spædbarn valgte vi (og med vi mener jeg Lias far) 😀 at vente med at give hende dem til hun selv ytrede ønske om dette og til hun var det ældre og forstod hvad det var hun sagde hun gerne ville have, for min skyld kunne hun havde fået det som baby da hun igen kom hjem til os og bo. Men da vi jo var og er to om at bestemme dette valgte vi at vente til den dag hun selv kom og spurgte efter det.

Hun begyndte personligt selv at snakke om det da hun var omkring de 3 år. For min skyld måtte hun gerne have fået dem der, men Bent mente vi skulle vente nogle år endnu, Vi gik på kompromis og blev enige om at når hun fyldte 5 år måtte hun få dem, og da hun fortsat gerne ville have dem i der fik hun dem – Jeg havde egentligt ikke de store overvejelser omkring om hun måtte få lov, hun fik dem for det var HENDES ønske. Det er HENDES krop og på et eller andet plan skal hun selv have lov at bestemme mere og mere over hendes krop selv. Havde hun nu fået dem som spæd og ville have dem pillet ud, havde hun self også fået lov til det. For selvom vi som forældre skal bestemme over vores børn, mener jeg vi skal passe på med at bestemme for meget. for de skal også i størrer og størrer grad få lov til at være medbestemmende i nogle ting. så de lærere at de i det virkelige liv skal tage nogle beslutninger selv.

Self får hun ikke lov at få piercinger og tatoveringer hvis hun spørger, men noget så harmløst som små søde huller i ørene kan jeg godt gå med til hun selv bestemmer om hun ønsker eller ej. Og fx kommer hun som 13-14 årig og vil have en sød lille sten i næsen, så får hun self det! For HENDES krop HENDES beslutning (Med måde selvfølgelig) 

Nogle mener måske at dette er en forældre beslutning, men jeg mener at man skal huske at tage børnenes ønsker med i sine overvejelser, og tænke over hvis behov det er man ser, når man fx siger nej til et barn der virkelig ønsker sig huller i ørene. – Jeg ved personligt at de øreringe var hendes behov, og hun er så stolt af dem. Hun er virkelig glad for de huller! – Så selvfølgelig skulle hun da have dem. Hvis Novah kommer som 4-5 årig og gerne vil have dem får han da også hul/huller i ørene. For hvis storesøster må bestemme selv, må han selvfølgelig også.

Skriv et svar